Rijbewijs voor een Automaat halen?

Automaat Rijbewijs Rotterdam

Jij bent hier want je wilt (misschien) je rijbewijs voor een automatisch geschakelde auto halen. Dat vinden wij cool!

Innovatie is iets waar wij blij van worden dus ook automatisch geschakelde auto’s. Daarboven op is er minder kans op afleiding dus is het ook veiliger, nou laat dat nou net nog iets zijn waar wij allemaal blij van worden. Jammer genoeg zijn deze auto’s in Europa nog redelijk onpopulair. Wel zit er een duidelijke stijging in de afgelopen jaren.

In Amerika worden er bijna alleen maar automaten gereden, waar alles draait om comfort. Waarom we er in Europa nog geen oog voor hebben blijft een raadsel. Misschien komt het omdat Europa bekend staat om de fabrieken van de snelle auto’s, wat natuurlijk geen automatisch geschakelde auto’s mochten zijn!

Nu hebben ook de automaten een betere reputatie als het gaat om performance. In sommige gevallen zijn automaten zelfs meer indrukwekkend dan een handgeschakelde auto. Wel zullen er steeds meer van dit soort auto’s op de markt komen, dat is een ding wat zeker is. Tenzij we terug in de tijd gaan, dan niet natuurlijk.

Verschil in rijbewijs, Automaat en Normaal

Het verschil in rijbewijs is iets wat veel mensen doet besluiten om toch te gaan voor een examen in een normale auto. Doe je een normaal CBR-rijexamen dan mag je in elk voertuig van dezelfde categorie waarin je examen hebt gedaan op de wereld rijden, het maakt niet uit of je een handgeschakelde of automaat gaat rijden.

Heb je alleen maar een rijexamen gedaan in een automaat, dan mag je ook echt alleen maar in een automatisch geschakelde auto rijden. Maar dit hoeft geen probleem te zijn. Je moet alleen gewoon altijd automaten huren als je op vakantie gaat! Of alleen nog maar naar Amerika op vakantie.

Neem je Gratis Proefles in een Automaat!

Wil je een proefles in een automatisch geschakelde auto? Mooi, we zijn blij om je een rijles in een automaat aan te bieden. Lesseninrotterdam.nl staat voor veiligheid en daarom moedigen we iedereen die een automaat rijbewijs haalt. Waarom zou je nog moeilijk doen in het verkeer als het allemaal een stuk gemakkelijker en vooral veiliger kan?

Voordelen van een Automaat

Niet meer schakelen

Ja duhh, denk je dan, inderdaad! Er valt toch wel wat over te vertellen, doordat je niet meer hoeft te schakelen gaan er veel meer dingen automatisch waardoor er ook minder stuk kan gaan. Iedereen weet hoe prijzig sommige garagebezoekjes zijn!

Ook is het een voordeel om in te leren. Je kunt zo veel sneller de auto onder controle krijgen doordat je niet de hele tijd druk bezig bent met schakelen. In de stad rijden wordt ook een plezier doordat je niet de hele tijd de koppeling moet indrukken, terug of vooruit hoeft te schakelen.

Veiliger

De grootste reden dat wij automaatrijders aanmoedigen is om het feit dat het stukken veiliger is. Stel je voor je nadert een druk kruispunt midden in Rotterdam met een tram die rechtsaf wilt slaan, een paar fietsers die rechtdoor willen en nog wat tegenliggers. Dan wil je de volledige tijd bezig zijn met wat er allemaal tegelijkertijd gebeurt.

Je wilt dan niet ook nog bezig zijn met schakelen, optrekken of stressen dat je auto niet uit gaat! Dit is een veel te grote afleiding en is gewoon gevaarlijk, helemaal voor jonge bestuurders. Daarom alleen al zou een automaat meer moeten worden gepromoot.

Wat iedereen die met rijlessen begint zeker is overkomen is dat je voor een kruispunt staat te wachten tot je een mogelijkheid krijgt om voor te gaan maar de auto’s komen veel te snel aan. Je bent nog niet zo goed in optrekken en soms slaat de auto nog wel eens af (helemaal als je het spannend vindt). Dit gebeurt soms ook als je net wilt invoegen op zo een kruispunt waar de auto’s keihard aankomen en dan valt je auto uit.

Jij schrikt, maar wat dacht je van degene die achter jou rijdt? Hij moet keihard op de rem trappen! Wat voor jou, hem en de paar auto’s achter hem dus zorgt voor een zeer onveilige situatie. Dit moet je niet willen!

Makkelijker

Het is ook gewoon makkelijker, laten we dat niet vergeten. En waarom zouden we het ons moeilijker maken dan nodig is?

En de Nadelen...

Je mag niet in Alle auto's rijden

Met een automaat rijbewijs mag je niet in alle auto’s rijden, je mag alleen in automatisch geschakelde auto’s rijden omdat je daar ook alleen maar een examen voor hebt gedaan. Vrij logisch tot nu toe. Dat is wel echt het allergrootste nadeel ever! Je kunt nu in een noodgeval niet zomaar in elke auto springen, niet echt handig dus.

Weinig Rijscholen bieden het aan

Er zijn maar weinig rijscholen die rijlessen in een automaat aanbieden dus je hebt weinig keus voor wat betreft rijscholen. Wij zijn wel echt een hele goede rijschool die wel autorijlessen in een automaat aanbieden. Bij ons begin je met een gratis proefles, gewoon om even een kijkje te nemen zodat je zeker bent voordat je begint aan een rijopleiding bij lesseninrotterdam.nl.

Share if you Dare...